fbpx
Політика

Путін стягнув сотні танків до кордону України, – Єльченко

Президент Російської Федерації Володимир Путін готовий до вторгнення в Україну. Він розташував біля українських кордонів бойову техніку і 88 тисяч військовослужбовців.

Про це заявив під час засідання Радбезу Організації Об’єднаних Націй постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Відмічається, що засідання було організовано на честь річниці Мінських угод.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Зокрема, Єльченко заявив, що в Мінських угодах, що стосується гуманітарної сфери і сфери безпеки, прописані зобов’язання Путіна. Тим не менш він повністю їх ігнорує.

Також Єльченко додав, що президент РФ розташував біля кордону з Україною вісімдесят вісім тисяч військовослужбовців. А це означає, що ситуація загострюється.

Підсумовуючи Володимир Єльченко зазначив, що станом на лютий, окупаційні війська «Л-ДНР» на Донбасі мають 496 танків (арсенал можна порівняти з силами Франції і Німеччини), 938 броньованих машин, 128 РСЗВ (майже як у Індонезії) і 776 артилерійських систем, у тому числі САУ (можна порівняти з військовим потенціалом Казахстану та Ефіопії).

Читайте також: