fbpx
Здоров'я

Супрун порадила, які їсти бутерброди, щоб не нашкодити здоров’ю

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун опублікувала на своїй сторінці у Facebook пост, в якому пояснила, як «оздоровити» звичний багатьом українцям бутерброд.

За словами Супрун, традиційний перекус є абсолютно нездоровою, марною і дорогою їжею. В білому хлібі, який часто застосовують для бутерброда, міститься багато солі, а це додатковий ризик для серця та судин.

Високий глікемічний індекс хліба веде до швидкого зростання рівня цукру в крові, хоча і дає бажане відчуття насичення. Однак незабаром почуття голоду знову приходить. Тому, як зазначила Супрун, здоровою альтернативою звичайному білому хлібу може стати хліб з висівок або житній хліб, який багатий вітамінами.

Масло для приготування бутерброда припустимо, але якщо це справжнє вершкове масло, а не спред. Але і маслом зловживати не варто. У 50 грамах продукту міститься добова норма насичених жирів.

А от від ковбаси Супрун взагалі радить відмовитись. В цьому продукті, крім великої кількості солі, є нітрит та бензопірен. Зловживання ковбасними виробами збільшує ймовірність раку прямої кишки, а також підшлункової залози. Ковбаса до того ж коштує значно дорожче м’яса.

А хорошим замінником ковбаси на бутерброді може бути печене м’ясо, печінковий паштет, форшмак, хумус.

Підсумовуючи Супрун дала здоровий рецепт бутерброда: «Скибочка сала, чорний хліб та гірчиця. Всі ці варіанти значно корисніше й дешевше ковбаси, і підійдуть всієї сім’ї».

Читайте також: