fbpx
Економіка

Україна готує масштабну закупівлю зброї в країнах НАТО та США

Урядовий портал повідомив, що у п’ятницю, 1 лютого, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч з представником США у Групі стратегічних радників високого рівня Міноборони України генерал-лейтенантом Збройних Сил США Кітом Дейтоном.

Зокрема, під час зустрічі обговорювались питання того, що Україна планує розпочати масштабну закупівлю високотехнологічної зброї зі Сполучених Штатів Америки і країн-членів НАТО. Передусім наша держава придбає додаткові комплекси летальної зброї, наприклад, ракети Javelin.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

“Президент Петро Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників, який до того був підтриманий урядом та Верховною Радою. Вважаю це добрим сигналом для зміцнення обороноздатності нашої держави”, – наголосила Климпуш-Цинцадзе

За словами віце-прем’єр-міністр, наша держава розраховує стати активним учасником американської програми “Іноземне військове фінансування” (Foreign Military Financing, FMF).

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Також вона додала, що, зокрема, завдяки допомозі США, оборонна сфера нашої держави продовжує поповнюватися новим обладнанням, покращується медичне і матеріально-технічне забезпечення, а також підготовка військових ЗСУ.

Читайте також: