fbpx
Політика

Скандал з Гриценком не вщухає: Турчинов зробив жорстку заяву

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов написав на своїй сторінці у Facebook повідомлення, в якому звинуватив у брехні та боягузтві кандидата у президенти України Анатолія Гриценка, який напередодні звинуватив керівників держави у тому, що вони «у важкі для країни часи ховали своїх дітей від військової служби».

Зокрема, Турчинов пише, що його син після завершення навчання у виші влітку 2014 року добровільно вступив до лав Національної гвардії.

«Він чесно служив, не ховаючись за чужі спини. Виконував поставлені завдання і у відрядженнях до зони АТО, і у складі зведених підрозділів НГУ, які захищали конституційний лад та демократію під час масових заворушень у 2015 році, зокрема, і тоді, коли гвардійці загинули від кинутої в них гранати… Мій син прослужив півтора роки – з літа 2014-го до початку 2016-го року, і лише коли рівень протистояння почав знижуватися, звільнився з Нацгвардії», –  заявив секретар РНБО.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Він розкритикував слова Гриценка про те, що він не пішов у 2014 році в АТО через те, що його військова спеціальність тоді була не затребувана.

Також Турчинов запевняє, що Гриценко вперше побував поруч із зоною бойових дій на Донбасі лише у 2018 році.

«Я багато років знаю Гриценка, і можу навести безліч фактів, які доводять його боягузтво, брехливість та пусте позерство. Знаючи про це, він за кожної нагоди розповідає про свої мрії мене розстріляти чи хоча б посадити», – резюмував секретар РНБО.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, що кандидат у президенти України Анатолій Гриценко в інтерв’ю Дмитру Гордону заявив, що свого сина від фронту не ховав, «як це робили Порошенко, Луценко, Пашинський чи той самий Турчинов».

Читайте також: