fbpx
Економіка

Мінфін буде жорстко контролювати призначення пенсій, субсидій, інших соціальних виплат

Міністерство фінансів України повідомило на своїй Facebook-сторінці, що Кабмін підтримав проект постанови, який визначатиме новий Порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат.

Зокрема, буде визначений новий порядок надання Мінфіном рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, та порядок їх опрацювання.

Так, Мінфіном у 2018 році, за результатами верифікації державних виплат, надано понад 7,5 млн. рекомендацій органам, що здійснюють такі державні виплати щодо виявлення невідповідності інформації, на підставі якої призначено (продовжено), нараховано або здійснено державну виплату. Органами, що здійснюють такі державні виплати підтверджено до повернення в бюджет за вказаний період неправомірно призначених державних виплат на загальну суму близько 50 млн. грн., які можуть бути спрямовані на підвищення адресності державних виплат.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Очікується що за результатами верифікації Мінфін щомісячно надаватиме органам, що здійснюють державні виплати рекомендації щодо:

1) проведення додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності;

2) усунення невідповідностей даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, інших базах даних та джерелах інформації.

Орган, що здійснює державні виплати, опрацьовуватиме отримані рекомендації у строк, що не перевищує 15 робочих днів з дня їх отримання.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Читайте також: