fbpx
Політика

“Родичам захоплених у Керченській протоці моряків досі не дають дозволу на зустріч”, – Полозов

Телеканал “Прямий” повідомив, що російський адвокат Микола Полозов розповів, що родичам військовополонених моряків, яких захопили в Керченській протоці, ще й досі не дають дозволу на зустріч. 

“Родичів ще й досі не пустили, немає дозволу слідчих, ні на телефонні розмови, ні на зустрічі. Єдиний шанс, за два місяці, побачити їх це був суд, і то їх пустили на 5 хвилин. Вони змогли здалеку подивитись”, – сказав адвокат.

Також Полозов додав, що немає жодного офіційного документу чи надавалась полоненим морякам медична допомога.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

“Що стосується медичної допомоги, то в нас є троє поранених. До цього часу, Росія, два місяці пройшло, не дала ні одного офіційного документу чи надавалась їм медична допомога, які ліки давали і головне, яка буде схема реабілітації. Якщо не проводити реабілітації, людина залишиться інвалідом. Той же Василь Сорока. І ще й досі у нас немає офіційних відомостей по їх стану здоров’я”, – повідомив Микола Полозов.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Зокрема, від сказав, що з’явилась інформація про те, що моряків намагаються переводити з лікарні в СІЗО “Матроська тиша” в СІЗО “Лефортово”, де лікарні немає.

“Фактично це означає, що вони будуть позбавлені права на отримання медичної допомоги. Але це вже злочин проти людяності. Звісно, наші адвокати подавали всі необхідні запити, але російська влада не дає ніяких відповідей. І найближчим часом ми будемо оскаржувати бездіяльність російської влади”, – резюмував адвокат.

Читайте також: