Дієтологи стверджують, що на кефірно-гречаній дієті дійсно можливо скинути п’ять кілограм за тиждень.
За словами вчених, це засновано на властивості гречки – вона є відмінним сорбентом і очищає кишечник як своєрідна “щітка”.
Зокрема, дієтологи розповіли, що в гречці багато корисних вітамінів і мінералів. А користь кефіру відомо давно – кисломолочний продукт також відмінно очищає кишечник, і в ньому є біфідобактерії. Звичайно, якщо ми говоримо про натуральний продукт, а не імітацію.
При гречаній дієті практично немає відчуття голоду, але є кілька особливостей.
По-перше, гречку необхідно готувати з вечора: залити склянку промитої гречаної крупи окропом, щоб зверху було води з палець, і необхідно настоювати до ранку, попередньо закутавши.
У ній не повинно бути спецій, солі і масла, припустимі лише кілька крапель соєвого соусу без хімічних добавок. Кефір повинен бути тільки свіжий, в добу допускається споживання до 1 літра.
Важливо відмітити, якщо ви захочете повторити кефірно-гречану дієту, варто почекати мінімум 3 місяці. При найменших випадках дискомфорту на кефірно-гречаній дієті потрібно звертатися до лікаря.