fbpx
Право

В Україні в 2019 році подорожчає «автоцивілка»

Видання ТМ пише, що в Україні значно подорожчають поліси автоцивілки.

По даним ЗМІ, у Нацкомфінпослуг затвердили проект змін до коефіцієнтів, якими керуються страхові компанії при розрахунку вартості полісів ОСАЦВ.

Зокрема, стало відомо, що документ передали на узгодження в профільні міністерства і відомства, і орієнтовно в березні 2019 року він має запрацювати.

Базова ставка автоцивілки не зміниться. Поміняються тільки коефіцієнти і розміри страхових сум. Так, наприклад, Нацкомфінпослуг хоче збільшити на 30 тис. грн суму максимальних виплат майнових збитків.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

В цілому в 2019 році поліси ОСАЦВ в Україні подорожчають на 20-30%, з урахуванням нововведень Нацкомфінпослуг і політики страховиків. Такої думки дотримується В’ячеслав Черняховський, голова асоціації «Страховий бізнес».

За його словами, в нинішньому році приблизно на 30% збільшаться і максимальні розміри виплат постраждалим.

Також Черняховський додав, що без підвищення вартості автоцивілки не обійтися. Від цього залежить не тільки нові страхові суми, але і якість самої послуги.

Відмічається, що ціна на КАСКО в 2019 році залишиться не змінною, адже вона залежить від ціни нових автомобілів і політики банків. Страховики просто запропонують автомобілістам більш сучасні методи страхування.

Читайте також: