fbpx
Політика

Україна придбала новітні бойові безпілотники для ЗСУ

Президент України Петро Порошенко повідомив на своїй Facebook-сторінці, що Україна та Туреччина підписали угоду про закупівлю для української армії ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

За словами президента, ці новітні безпілотники можуть доозброїти сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей.

Також Порошенко додав, що угоду підписали українська компанія «Укрспецекспорт» та турецька Baykar Makina в рамках розширення військово-технічного співробітництва між країнами.

По наявним даним, сторони також розглядають можливість локалізації частини виробництва цих безпілотних літальних апаратів на потужностях «Антонова».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Технічні характеристики: довжина Bayraktar TB2 – 6,5 метрів, розмах крила – 12 метрів, а максимальна швидкість польоту – 222 км/годину. Дрон може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів у класі тактичних середньовисотних безпілотників за тривалістю польоту. Під час тестових польотів у червні та серпні 2014 року на висоті 8 км він знаходився у небі 24 години 34 хвилини.

Як ми і домовлялися з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, підписано угоду про закупівлю для українського…

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 11. Januar 2019

Державний концерн "Укроборонпром" закупив ударні турецькі безпілотники Bayraktar TB2 для нашої армії. Приводимо ЗСУ до стандартів НАТО!#НоваАрмія

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 12. Januar 2019

Читайте також: