fbpx
Економіка

“Нафтогаз” готовий відкликати позов до “Газпрому”, – Коболєв

Голова “Нафтогазу” Андрій Коболєв в ефірі одного з телеканалів заявив, що “Нафтогаз” готовий обговорити, переглянути або відмовитися від позову до “Газпрому” на суму більш ніж 12 мільярдів доларів у зв’язку з укладанням нового довгострокового контракту.

“Фактично ми говоримо російським колегам: якщо ви будуєте (обхідні маршрути – Ред.) і не хочете транспортувати, то компенсуйте. Якщо хочете транспортувати і готові підписати довгостроковий контракт за європейськими правилами, з гарантіями, що ці гроші ви нам заплатите, ми готові відмовитися від позову, або переглянути його, або змінити його”, — заявив глава Нафтогазу

“Ми комунікували цей меседж європейській комісії і нас почули. Ми готові це питання, якщо нам акціонер погодить, покласти на стіл переговорів з “Газпромом”, — додає Коболєв.

Також Коболєв зауважив, що головна мета позову – це відшкодування збитків зменшення ціни газотранспортної системи України через будівництво “Газпромом” обхідних потоків і невиконання прописаних зобов’язань у діючому до кінця 2019 року контракті на транзит.

Читайте також: