fbpx
Політика

Глави МЗС України та Литви наполягають на посиленні санкційного тиску на Кремль

Прес-служба Міністерства закордонних справ України повідомила, що 10 січня в ході робочого візиту до Литви міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч із міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом.

Під час зустрічі було обговорено “низку актуальних питань як двостороннього співробітництва, так і в контексті координації спільних політико-дипломатичних зусиль з протидії триваючій російській агресії проти України”.

Також темою для обговорення став майбутній візит глав зовнішньополітичних відомств деяких країн ЄС до Маріуполя.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

“Окремо відзначено важливість відвідання найближчим часом, на запрошення міністра Клімкіна, главами зовнішньополітичних відомств країн Балтії, Польщі і Швеції міста Маріуполь з метою ознайомлення з фактами і наслідками російської агресії, у тому числі у контексті блокування Росією проходу суден до українських портів в Азовському морі”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Глави МЗС України та Литви підкреслили необхідність посилення санкційного тиску на РФ.

“Міністри наголосили на необхідності збереження євроатлантичною спільнотою єдності в питанні посилення санкційного тиску на РФ як країну-агресора”, – резюмували в МЗС.

Читайте також: