fbpx
Економіка

Монетизація субсидій: українцям розповіли важливі деталі

Міністерство соціальної політики повідомило, що монетизація субсидій в Україні буде проходити в 2019 році в три етапи.

Зокрема, повідомляється, що на першому етапі, який розпочнеться з 1 січня 2019 року монетизацією субсидій зможуть скористатись лише ті сім’ї, які вперше звертаються за державною допомогою.

Також у Мінсоцполітики додали, що субсидія буде приходити на спеціально створений обліковий запис у Ощадбанку, який у подальшому буде розраховуватись із постачальниками комунальних послуг та інформувати субсидіанта про залишок.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

«Наприклад, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1500 гривень, а сума всіх комунальних платежів становить 2000 гривень. Тоді 1500 субсидійним гривень Ощадбанк перерахує постачальникам послуг і проінформує субсідіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 гривень, — повідомляє відомство.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

На другому етапі, який розпочнеться з 1 травня, монетизацією зможуть скористатись українці, які отримують субсидію не вперше.

На третьому етапі, який стартує 1 жовтня 2019 року, запрацює повномасштабна монетизація.

«Коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, буде отримувати за результатами опалювального сезону готівкою все, що було зекономлено», — резюмували в Мінсоцполітики,

Читайте також: