fbpx
Політика

Порошенко розповів, чим він найбільше не задоволений

Президент України Петро Порошенко розчарований тим, що владі вдалось здійснити не всі реформи.

“Росія мертвою хваткою вчепилася у свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як розгалужений канал впливу. Російська православна церква — частина політичної системи РФ. Сам Путін порівняв РПЦ з ядерною зброєю. Було б злочином дивитися на все це крізь пальці. Переговори про автокефалію почалися кілька років тому й у 2018-му вийшли на фінішну пряму”, – говорить Порошенко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також Порошенко наголосив, що він не вдоволений темпом реформ.

“Темпи реформ зараз не такі, якою була швидкість, спроектована нами на старті. Проблеми виявилися глибшими, опір — сильнішим, рішення — складнішими. Так, вистояли і відновили економічне зростання. Проте більшість українців так і не відчули поліпшення добробуту, а рівень життя відновлюється повільно і нерівномірно в різних регіонах, соціальних і вікових групах. Ми створили нову антикорупційну інфраструктуру. У неї влили чималі фінансові ресурси, але поки що коефіцієнт її корисної дії мене, як і все суспільство, не влаштовує. У 2019-му ситуацію повинен змінити Вищий антикорупційний суд”, – резюмував Порошенко.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Читайте також: