fbpx
Україна

Уряд заборонив експлуатувати тварин у цирках

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про заборону експлуатації диких тварин у цирках, який подало Міністерство екології та природних ресурсів. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

«Уряд підтримав наш законопроект, який врегульовує ряд питань щодо захисту тварин від жорстокого поводження. Зокрема, і заборону використання диких тварин у цирках із перехідним періодом 5 років», – заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Читайте також:  Всі релігійні громади Закарпаття відсвяткували День Карпатської України, крім УПЦ мп

За ці п’ять років буде створено механізм передачі тварин в природно-заповідний фонд і визначення їх подальшого місця проживання.

«Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати та годувати. Україна не перша країна, яка проходить цей шлях. Я також розумію, що ми отримаємо великий спротив від людей, неготових відмовитися від експлуатації тварин у видовищах. Ми готові до цього протистояння. Зрештою, у світі є кілька десятків країн, які відмовилися від цирків, і Україна має всі шанси поповнити їх ряди», – додав міністр.

Читайте також: