fbpx
Політика

У Генпрокуратурі України прокоментували зняття санкцій з Азарова

Офіційний представник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко прокоментував зняття санкцій з колишнього українського прем’єр-міністра Миколи Азарова.

«Практично всі виявлені активи колишніх високопосадовців (оточення) часів В. Януковича, у тому числі М. Азарова, арештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном. Арешт згаданих активів у кримінальних провадженнях триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС та Швейцарії», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Лисенко також додав, що вказані активи можуть бути повернуті в Україну після набрання законної сили відповідними рішеннями суду.

«Станом на сьогодні адміністративні санкції ЄС діють стосовно 13 українських екс-високопосадовців, Швейцарії – стосовно 18. Скасування судом ЄС прийнятих у попередніх роках рішень Ради ЄС щодо продовження санкцій стосовно окремих осіб не впливає на чинний санкційний режим Європейського Союз. Як стало відомо, Уряд Швейцарії вирішив продовжити ще на рік санкції стосовно оточення екс-президента В. Януковича», – додав він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що суд ЄС скасував санкції Ради ЄС проти Азарова і зобов’язав ЄС відшкодувати витрати на судову процедуру його австрійським адвокатам.

Читайте також: