fbpx
Україна

Нацполіцію України доповнить окремий авіаційний підрозділ, – Князєв

Структуру Національної поліції України доповнить окремий авіаційний підрозділ з новими функціями. Про це заявив глава відомства Сергій Князєв.

Він забезпечить підтримку публічної безпеки, доступ до важкопрохідних місць, підтримку наземних спеціальних поліцейських операцій та спеціальних місій. Крім того, підрозділ виконуватиме функцію аеромедичної евакуації.

«Наприклад, у разі отримання інформації про надзвичайну подію з потерпілими і неможливість дістатися до місця наземним транспортом – приймається рішення про негайне застосування гелікоптера. Він одночасно доставить поліцейських для відповідного реагування на подію та надання невідкладної допомоги постраждалим», – зазначив Князєв.

Читайте також:  Ігнат покидає посаду спікера Повітряних сил, – командувач ПС

Також триватиме розбудова вже існуючих структур, зокрема  – водної поліції. Водночас на автошляхах та у великих містах розпочне діяти система автоматичної фіксації порушень ПДР.

«Ми будуємо досить амбітні плани вже на наступний рік. Перший глобальний напрямок розвитку поліції – продовження розбудови кримінальної поліції та імплементація інституту кримінальних проступків в практичну роботу поліції», – додав глава Нацполіції.

Читайте також: