fbpx
Право

У ВР підготували важливі зміни в закони про «євробляхи»

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила про підготовку змін до тимчасового порядку оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

«Ці зміни перш за все мають вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів спричинило створення величезних черг на митницях і створило перепони для власників авто з іноземною реєстрацією для розмитнення своїх авто якомога скоріше у пільговий період», – написала вона в Facebook.

За її словами, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, котрі підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість коригуватися не буде.

«В іншому випадку митні органи матимуть право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка базуватиметься на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто.  У разі якщо вартість авто, щодо якого здійснюється митне оформлення, дорівнює або є вищою за нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена митна вартість не коригуватиметься. Якщо нижчою – митна вартість авто встановлюватиметься не вище рівня нижньої межі такого діапазону», – додала Южаніна.

 ЧИТАЙТЕ: У МВС України пообіцяли цілодобово реєструвати «євробляхи»

Читайте також: