fbpx
Політика

Конопльову посмертно присвоєно звання Герой України

Президент Петро Порошено присвоїв почесне звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно. Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

Відзначено старшого сержанта Конопльова «за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі». Глава держави підписав відповідний Указ.

Старший сержант брав участь у проведенні антитерористичної операції у Донецькій області з 10 листопада 2014 року по 23 січня 2015 року у складі 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входив до складу сил та засобів сектору «С».

З 23 листопада 2014 року по 23 січня 2015 року виконував бойові завдання на взводному опорному пункті у районі Нікішино. За весь період участі в АТО постійно виконував бойові завдання на передовій. Неодноразово брав участь у супроводі караванів з доставки боєприпасів, озброєння, військово-технічного майна та продовольства на взводний опорний пункт.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

23 січня 2015 року в черговий раз незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерійські обстріли. Старший сержант Андрій Конопльов ніс службу на визначеній йому позиції, першим побачив ворожі танки противника, які вели вогонь по позиції. Підняв особовий склад відділення, сповістив командира взводного опорного пункту. В умовах, пов’язаних з ризиком для життя, не вагаючись, діяв впевнено, самовіддано: з РПГ-7В здійснив декілька влучних пострілів та знищив один із ворожих танків противника, потім зумів підбити другий танк незаконних збройних формувань. Але цей танк здійснив постріл, і в результаті прямого попадання танкового снаряда Андрій загинув.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Завдяки діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, наступ противника було відбито, позиції утримано, а противнику нанесено значних втрат, в тому числі у живій силі.

 

Читайте також: