fbpx
Політика

Україна запропонувала бойовикам на Донбасі обмін полоненими, – Геращенко

Сьогодні, в рамках домовленостей, раніше досягнутих на гуманітарній підгрупі в Мінську, відбулося переміщення засуджених ще до початку війни 2014 року, не пов‘язаних з конфліктом. На підконтрольну українській владі територію було переміщено 42 особи з окупованого Луганську. Вони хочуть і будуть відбувати свій термін покарання в українських тюрмах. Про це повідомила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Ірина Геращенко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Переміщення відбулося за участі Уповноваженої з прав людини Л. Денисової, представників її офісу, пенітенціарної служби та представників СБУ, які працюють в гуманітарній групі у Мінську», – йдеться в повідомленні.

Геращенко додала, що українська сторона ще раз наголосила представникам ОРДЛО, «що ми готові до звільнення заручників – військових і цивільних – і пропонуємо 27 грудня здійснити таке звільнення в форматі 66 на 19».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Читайте також: