fbpx
Економіка

«ВТБ БАНК» відправили на ліквідацію

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення направити «ВТБ Банк» на ліквідацію. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Виконавча дирекція Фонду 06 грудня 2018 року прийняла рішення відмовитися від проведення конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку АТ «ВТБ БАНК», що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та визнати його таким, що не відбувся “», – йдеться в повідомленні.

Раніше в «ВТБ Банк» запровадили тимчасову адміністрацію.

«Розпочато процедуру виведення АТ «ВТБ БАНК» з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації строком на один місяць з 28 листопада 2018 року до 27 грудня 2018 року (включно).  Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з делегуванням усіх повноважень тимчасового адміністратора АТ «ВТБ БАНК», визначених Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» , зокрема, статтями 37-39 Закону, строком на один місяць з 28 листопада 2018 року до 27 грудня 2018 року (включно) призначено начальника відділу аналізу фінансового стану банків департаменту дистанційного та інспекційного моніторингу діяльності банків Заболотну Юлію Юріївну», – повідомила прес-служба банку.

Раніше стало відомо, що група ВТБ заявила про можливість подати до міжнародного суду на президента України Петра Порошенка через арешт акцій і активів української «дочки».

ЧИТАЙТЕ: «ВТБ Банк (Україна)» зробив важливу заяву

Читайте також: