fbpx
Політика

Україна готова до зустрічі в Нормандському форматі, – Порошенко

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю France 24 наголосив, що Україна готова до зустрічі в Нормандському форматі на рівні політичних радників для деескалації ситуації. Про це повідомляє його прес-служба.

«Ця пропозиція попередньо була погоджена зі мною як Президентом України під час телефонної розмови з Канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі Нормандського формату на рівні політичних радників, на яку ми ставимо термінове питання – вимогу до РФ повернути наших військових, кораблі та відкрити Керченську протоку», – відповів Глава держави на запитання чи готова Україна до обговорення ситуації в Нормандському форматі на рівні радників, про які повідомила Ангела Меркель.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

Президент наголосив, що зустріч сама по собі не є позитивним результатом в цій справі.

«Зустріч лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо – припиніть порушувати міжнародне право, бо все що відбулося є брутальним порушенням міжнародного права і може мати подальші наслідки», – підкреслив Глава держави.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Президент також наголосив, що РФ має забрати свої війська, які перебувають на українсько-російському кордоні, прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів. Саме тому, за словами Петра Порошенка, в українських прикордонних областях з Росією був запроваджений воєнний стан.

«І ми будемо раді зупинити закон про воєнних стан, коли відбудеться деескалація ситуації», – підкреслив Президент.

ЧИТАЙТЕ: Україна обмежила доступ іноземців на окупований Донбас

Читайте також: