fbpx
Політика Популярне

Україна готова ввести воєнний стан

Збройні сили України і Служба безпеки України приведені в повну бойову готовність. Про це повідомляється на сайті ЗСУ.

«На підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України про введення правового режиму воєнного стану, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України віддав розпорядження про приведення з’єднань і частин Збройних Сил України в бойову готовність “повна”», – йдеться в повідомленні.

Також посилені контррозвідувальні заходи для недопущення на території України інших провокацій спецслужб РФ і дестабілізації ситуації всередині країни.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Також президент Петро Порошенко пропонує ввести воєнний стан в Україні терміном на 60 діб.

«Воєнний стан не означає оголошення війни. Україна ні з ким не планує воювати. Він вводиться виключно для оборони, захисту української землі, територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Воєнний стан вводиться виключно з метою посилення оборони на тлі зростаючої агресивності і акту неприхованої агресії з боку Росії», – заявив він.

Нагадаємо, 25 листопада ФСБ РФ затримала кораблі ВМС України «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу» в територіальних водах Росії. Повідомлялося, що українські військові не реагували на вимоги прикордонників зупинитися, при цьому здійснювали небезпечне маневрування. Росіяни вимушено застосували зброю. В Україні це розцінили як акт військової агресії.

Читайте також: