fbpx
Політика

В ЄС позитивно оцінили процес реформ в Україні

Дипломати Євросоюзу схвально оцінили процес реформи в Україні. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Попри війну та безпекові виклики, Україна демонструє значний прогрес у здійсненні реформ. Маю надію, що виборчий період не вплине на темп розпочатих реформ», – зазначив посол з особливих доручень з питань Східного партнерства Федерального міністерства Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Томас Бухсбаум.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала за високу оцінку.

«Ми віримо в те, що робимо, і нині це спільний результат злагодженої роботи Президента, Уряду, Парламенту, бізнесу та громадянського суспільства», – підкреслила вона.

Зазначається, що сторони обговорили майбутні формати співпраці у рамках Східного партнерства, процес імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, питання підготовки до засідання Ради асоціації, гендерну політику України, секторальну співпрацю України з Європейським Союзом, зокрема, інтеграцію до енергетичного та цифрового ринку ЄС, поглиблення співпраці у сфері митниці, юстиції, свободи та безпеки; оцінили стан реалізації 20 ключових завдань до 2020 р. та поділилися планами щодо відзначення 10-ї річниці заснування ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Читайте також: