fbpx
Події Популярне

МВС України вирішило розблокувати траси, перекриті противниками закону про «євробляхи»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що водії, які перекрили автошляхи, вже перейшли допустимі рамки правового поля. Їхні дії обмежують можливості інших громадян. Тому, було прийнято рішення розблокувати всі дороги та траси. Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Ліберальна лояльність до “євробляхерів” закінчилася там, де вони перетворили своє право на протест – в обмеження прав інших людей. Було прийнято рішення розблокувати всі траси, які перекрили учасники акції .  Звісно, поліція буде працювати в рамках закону, але у випадку порушень законодавства буде змушена застосувати заходи поліцейського примусу», – наголосив Арсен Аваков.

В разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій – до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи.

Сьогодні, 21 листопада, у низці регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками, станом на ранок загальна кількість учасників загалом по державі становить понад тисячу осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб/70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто).

Читайте також:  GROM. Як працює спецназ Польщі? (ВІДЕО)

Рух на автошляхах, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів, залишається частково обмеженим у 7 регіонах держави: Волинській (с. Княгиніно, траса М-19), Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській областях (ПКПП «Яриловочі, траса М-01).

Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією України право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування.

Читайте також:  Мережа УПЦ-ФСБ: листування священників, лобі за кордоном і "релігійні" псевдожурналісти (ВІДЕО)

Станом на сьогодні поліція вже відкрила і розслідує 5 кримінальних проваджень за фактом блокування транспортних комунікацій в рамках статті 279 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту і позбавлення волі.

 ЧИТАЙТЕ: Держбюджет-2019 України може отримати 950 млн грн за рахунок розмитнення «євроблях»

Такі провадження відкриті за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

Зазначається, що у випадку порушень законодавства України до порушників будуть застосовані передбачені законодавством заходи поліцейського примусу.

Читайте також: