fbpx
Економіка

Розенко повідомив приємну новину для українських пенсіонерів

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що із березня 2019 року розпочнеться щорічне автоматичне осучаснення пенсій для всіх громадян.

«Головний позитив пенсійної реформи, який люди відчують у 2019 році, – це те, що з наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке проходитиме щороку. Вже не від рішень Уряду залежатиме перерахунок пенсій, це вже буде автоматичний режим», – зазначив він в ефірі «5 каналу.

Розенко підкреслив, що перерахунок пенсії буде залежати від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати, за якою розраховуються пенсії.

Також він додав, що підвищення рівня пенсійного забезпечення не призвело до зростання дефіциту бюджету Пенсійного фонду України.

«При тому, що рівень пенсійного забезпечення збільшився внаслідок осучаснення пенсій у жовтні минулого року,  цьогорічного перерахунку пенсій військовослужбовцям і тим, в кого розмір виплат залежить від прожиткового мінімуму, дефіцит бюджету Пенсійного фонду не збільшився. У цьому році ми фінансуємо бюджет Пенсійного фонду на рівні попереднього», – сказав Розенко.

Також у 2019 році відбудеться підвищення пенсій військовослужбовцям.

Нагадаємо, що Южаніна пообіцяла направити гроші від розмитнення авто на пенсії українців.

Читайте також: