fbpx
Політика Популярне

Турчинов розповів, що можна висвітлювати українським ЗМІ

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що українські ЗМІ можуть висвітлювати порушення сепаратистів, але інформаційно підтримувати країну-агресора – це злочин. Про це повідомляє 112.ua.

«Коли ЗМІ підтримують терористів, то відповідно до українського законодавства це включається в інформаційну підтримку тероризму як складова терористичної діяльності. Тому висвітлювати злочини – це одна справа, а інформаційно підтримувати країну-агресора, терористичні організації – це зовсім інше питання, і відповідно до українського законодавства це є серйозне правопорушення», – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також Турчинов підтримав законопроект № 9275 «щодо захисту інформаційного простору».

«Я вважаю, щоб не було зловживань, дуже багато хто боїться, що виконавча влада може наступати на свободу слова, саме тому я думаю, що такий запобіжник, що питання, які стосується ЗМІ, включення їх до санкційного списку або тих структур, які їх забезпечують, – це має бути виключно компетенція ВР», – додав секретар РНБО.

Читайте також: