fbpx
Суспільство

Цеголко розповів про зустріч Порошенка з групою архієреїв УПЦ(МП)

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко розповів в Facebook про зустріч Порошенка з групою архієреїв УПЦ(МП).

«Російський сценарій вчора було зірвано. Представники групи архієреїв УПЦ(МП), які підтримують звернення до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з президентом України.  Петро Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом, і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

Владики у свою чергу розповіли Порошенку про безпрецедентний тиск Москви, який чиниться на тих єпископів УПЦ(МП), які готові приєднатися до творення єдиної церкви.

«Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», – додав Цеголко.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

Раніше Порошенко зазначив, що РПЦ тут нема що робити.

Нагадаємо також, що закон про передачу Андріївської церкви у Києві отримав підпис президента.

Читайте також: