fbpx
Політика

Телеканал «NEWSONE» перевірять за карту України без Криму

Моніторинг супутникового мовлення зафіксував в ефірі компанії ТОВ «Новини 24 години» (логотип «NEWSONE») ознаки порушення українського законодавства, з огляду на які 14 листопада Національна рада призначила ліцензіату позапланову виїзну перевірку  для з’ясування дотримання правових норм щодо поширення об`єктивної інформації, проявів пропаганди війни та популяризації окремих дій держави-агресора, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Так, 7 листопада 2018 року телеканал «NEWSONE» під час прямої трансляції передачі «Ранок з NewsOne» о 09:53 розмістив карту Європи «Крупнейший торговый партнер-покупатель», на якій по кольору позначення країн територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було відокремлено від  материкової частини України, і водночас приєднано до кордонів Російської Федерації.  Відповідна карта демонструвалася мовником у контексті розмови на тему: «У Європарламенті просять Меркель змінити курс щодо «Північного потоку-2». Ведучий телеканалу назвав її графікою, що відображає позиції Європи щодо торгівлі, однак посилань на її джерело не було надано.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Відповідно до абзацу третього частини другої статті 6, абзацу дев`ятого частини другої статті 6, пункту в) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а також вимог частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» розміщення в ефірі подібних матеріалів порушує норми чинного законодавства України. З огляду на це Національна рада ухвалила рішення про призначення позапланової виїзної перевірки діяльності компанії ТОВ «Новини 24 години», м. Київ.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше Верховна Рада відмовилася скасовувати санкції проти телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

Читайте також: