fbpx
Політика

Україна стане частиною Європи, – Гройсман

Україна стане частиною Європи, яка зміцнює європейську спільноту, а не додає їй проблем. І в цьому контексті співпраця Києва і Брюсселя має лише поглиблюватися – як з огляду виконання Угоди про асоціацію, так і з огляду реалізації конкретних реформ та перетворень. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом.

«Ми рухаємося в бік удосконалення управління, пришвидшення інтеграції. Ми маємо стати частиною Європи, яка зміцнює ЄС, а не додає проблем», – сказав Володимир Гройсман.

«Хотів би відзначити ваш Уряд за лідерство в реформах, – зазначив зі свого боку Йоганнес Ган. – Є сфери, де є великі успіхи – реформа децентралізації, державного управління. Важливі досягнення в соціальній сфері – пенсійній системі, охороні здоров’я, освіті. Зазвичай ці реформи розтягуються в часі, але вам всього за рік вдалося досягти тут важливих результатів».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Єврокомісар висловив впевненість, що Україна і ЄС зможуть реалізувати програму співпраці в рамках надання макрофінансової допомоги, а також запевнив, що Україна була і залишається в центрі уваги ЄС та світу. «І навіть якщо така увага не завжди носить виключно позитивний характер, багатьом зрозуміло, що за останні роки Україна зробила більше, ніж за попередні 20 років», – додав він.

Під час розмови сторони обговорили широкий спектр питань взаємної співпраці, торкнулися поточної економічної ситуації, а також планів Уряду щодо продовження реформ, проведення прозорої приватизації, удосконалення корпоративного управління в держкомпаніях.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Ми проводимо непрості реформи і робимо це в період надзвичайних викликів, захищаючи європейські цінності. Все це потребує нестандартних рішень, бо стандартними механізмами ми не забезпечимо виконання всіх завдань і забезпечення сталого розвитку», – зазначив Володимир Гройсман.

Він запропонував обговорити можливості нових форм співпраці і підтримки вже під час засідання Ради Асоціації, запланованого на грудень поточного року.

«Думаю, що потрібно окремо проговорити тему – аби всі розуміли ті виклики, які нас чекають. При цьому ми нічого не просимо безповоротно. Подарунки нам не потрібні. Потрібна ефективна робота», – додав Глава Уряду.

Читайте також: