fbpx
Економіка

«ВТБ Банк (Україна)» зробив важливу заяву

Керівництво «ВТБ Банк (Україна)», що входить до групи російського банку «ВТБ», зробило важливу заяву для українців. Про це повідомляє прес-служба банку.

«Як відомо, 5 вересня 2018 року Апеляційний суд міста Києва наклав заборону на відчуження всіх активів трьох українських банків, включно з VTB Bank (Україна). Сьогодні зусилля команди банку спрямовані на те, щоб донести свою позицію та відстояти правоту перед лицем української Феміди.

Однак до моменту розгляду відповідної апеляційної скарги, рішення зазначеного суду позбавило VTB Bank (Україна) можливості поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого в процесі стягнення заставного майна й активів. У результаті VTB Bank (Україна) був змушений ввести превентивні обмежувальні заходи, спрямовані на стримування відтоку коштів клієнтів: введено комісії та ліміти на зняття готівки.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Як частина міжнародної фінансової групи з бездоганною репутацією (ВТБ Банк), український банк має у своєму розпорядженні всі необхідні ресурси й управлінський досвід для продовження роботи та стабілізації ситуації», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що менеджмент банку робить все можливе для розблокування діяльності банку в максимально стислі терміни.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

«Підкреслимо, що активів кредитної організації з великим запасом вистачає для погашення всіх клієнтських зобов’язань. Тому просимо наших клієнтів зберігати спокій та підтримати банк у ситуації, що склалася», – додали в прес-службі.

Читайте також: