fbpx
Політика

Померла Катерина Гандзюк: США і ЄС закликали покарати винних

Виконавці та замовники вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк повинні бути покарані. Про це повідомило посольство США в Україні у себе в Twitter.

«Ми в черговий раз закликаємо українську владу притягти злочинців до відповідальності, включаючи замовників», – зазначила посол США в Україні Марі Йованович.

Також не залишився в стороні і президент України Петро Порошенко.

«Я хочу зараз звернутися до правоохоронців, щоб було зроблено усе можливе для того, щоб були знайдені вбивці і вони були покарані, опинилися на лаві підсудних. І ми усі маємо об’єднати зусилля для того, щоб це відбулося. Спільно допомогти правоохоронним органам,  допомогти поліції для того, щоб зло було покарано», – зазначив він.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Прокоментував дану трагічну подію і комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Хан: «Дуже засмучений новинами про смерть неймовірно сміливої Катерини Гандзюк. Напад на активістів громадянського суспільства неприйнятні. Винні в цьому злочині повинні бути притягнуті до відповідальності».

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у свою чергу підкреслив, що розслідування незабаром буде завершене і справу передадуть до суду.

Читайте також:  На Закарпатті московські попи відкрито працюють на рф та підривають обороноздатність держави

Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою, померла в лікарні 4 листопада.

Читайте також: