fbpx
Події

У Києві два будинки залишились без електроенергії через борги, люди вийшли на мітинг

Із 30 жовтня два житлових будинки за адресами вул. Харківське шосе, 19 та 19-А залишилися без електропостачання. Споруди обслуговує ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19», що накопичило заборгованість у сумі понад два млн грн. перед ДТЕК Київські електромережі за вже спожиту електроенергію. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

«Починаючи з жовтня 2016 року, ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19» сплачує за спожиті послуги несвоєчасно та не в повному обсязі. ДТЕК Київські електромережі, розуміючи складну ситуацію, у якій опинились мешканці багатоповерхівок, неодноразово пропонувала узгодити графік погашення заборгованості. Балансоутримувач також має якнайшвидше виконати технічні умови та укласти договір про приєднання до електричних мереж за постійною схемою живлення. Це дозволило б вирішити спірну ситуацію та унеможливити відключення від електропостачання. Однак ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19» досі цього не зробило», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 4 жовтня 2018 року на технічній нараді було прийнято рішення про продовження тимчасової угоди   № 62349 від 02.04.2013 до 1 грудня 2018 року.

«Також 23 жовтня 2018 року проведена чергова нарада з представниками Київської міської державної адміністрації та всіма керівниками ОСББ ЖК «Мега-Сіті». Але проблема досі не вирішена. У такій ситуації ДТЕК Київські електромережі вимушена припинити подачу електроенергії до будинків за адресами вул. Харківське шосе, 19 та 19-А. Компанія розуміє, наскільки важливо для мешканців, щоб електроенергія у оселі була завжди. Але, на жаль, невиконання гарантійних зобов’язань балансоутримувачем унеможливлює її подальшу подачу», – додали в компанії.

У зв’язку з цим незадоволені жителі вранці перекрили Харківське шосе, що призвело до серйозних заторів.

Читайте також: