fbpx
Економіка Популярне

В Україні можуть виникнути проблеми з пенсіями

Українські пенсіонери незабаром можуть залишитися без пенсій через ситуацію з «Укрпоштою». Про це повідомила в Facebook народний депутат, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

«Уряд впроваджує нові методи винищення пенсіонерів. Розносити пенсії, кореспонденцію та друковані ЗМІ пенсіонерам скоро буде нікому — уряд свідомо і цілеспрямовано знищує своєю бездіяльністю унікальну мережу “Укрпошти”, яка працює по всій країні, зокрема й у сільській місцевості.

Суть у тому, що, незважаючи на шалену інфляцію останніх років, в “Укрпошті” з 2014 року не змінювалися тарифи на доставку пенсій, через що ця послуга стала збитковою. Якщо кожне сільське відділення в середньому отримує близько 8 тисяч надходжень на місяць, то витрати становлять понад 11 тисяч гривень, які уходять на зарплати персоналу, оренду приміщень та комунальні послуги.

Така ситуація веде компанію до банкрутства, і в “Укрпошті” вже заявили про те, що їм доведеться скоротити майже дві третини відділень на селі — з 11,5 тисяч відділень залишаться працювати лише 4,3 тисячі. Тисячі поштарів залишаться без роботи і без зарплати. Пенсії ж нараховуватимуться, але отримати їх можна буде або на банківську карту, або особисто в райцентрі.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

Гройсман гучно заявив, що не допустить закриття відділень, але і допомагати “Укрпошті” не буде, мовляв, нехай економлять на своїх зарплатах. Це означає, що витрати в 11 тисяч гривень на місяць на відділення треба скоротити щонайменше на 3 тисячі, як варіант, прибрати таку статтю витрат, як зарплати персоналу. Нехай працюють безоплатно, на ентузіазмі, бо так хоче Гройсман.

З іншого боку, не виключено, що такі дії уряду мають під собою і корупційний інтерес. Адже після закриття відділень мільйони пенсіонерів вимушені будуть отримувати пенсію на карти певного банку. І це було би непогано, якби в кожному селі стояв банкомат і на кожному сільському базарі можна було розрахуватися карткою. Тому пенсіонерам виграшу небагато.

Читайте також:  Ку-клукс-клан. Історія найбільшої расистської організації США

А хто виграє? Логіка знову проста — виграють наші незламні олігархи, адже з банківської картки автоматом будуть списуватися гроші за всі комунальні послуги для уникнення “заборгованості” перед олігархічними корпораціями.

 ЧИТАЙТЕ: Гройсман анонсував «системне підвищення» пенсій в Україні

Схоже, що напередодні виборів уряд намагається максимально сконцентрувати грошові ресурси та видоїти з населення на користь олігархів якомога більше грошей.

Скоро ці гроші їм знадобляться, щоб знову “купити” наш вибір та продовжити собі безбідне та ситне життя у країні, що вимирає. Вони ведуть війну за збереження себе при владі заради контролю над грошовими потоками, а ми — за право жити. Хто переможе?», – йдеться в повідомленні.

 ЧИТАЙТЕ: В Україні допоможуть пенсіонерам, які отримують пенсії менше прожиткового мінімуму

Читайте також: