fbpx
Політика Популярне

Гройсман поставив ряд завдань щодо опалювального сезону і субсидій в Україні

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив віце-прем’єр-міністру Геннадію Зубку відслідковувати ситуацію із початком опалювального сезону на місцях, а міністру соціальної політики України Андрію Реві – забезпечити ритмічність процесу надання громадянам субсидій на оплату комунальних послуг. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Багато українців думають про те, що це Уряд починає опалювальний сезон. Насправді опалювальний сезон розпочинають органи місцевого самоврядування.  Ми як Уряд зробили все, аби забезпечити старт опалювального сезону вчасно і без затримок. Газові сховища заповнені, резерви створені. Газ ми подали всім теплокомуненерго. Від держави тут жодних перепон немає. Важливо, аби всі підприємства і мери тепер спрацювали кваліфіковано. Потрібна буде допомога – ми допоможемо», – зазначив він.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Так, Зубко має налагодити моніторинг по кожному регіону, щоб фахівці міністерства виїжджали і дивилися, як можна вирішити місцеві локальні проблеми.

ЧИТАЙТЕ: У Держбюджеті-2019 передбачено 55 млрд гривень на субсидії

«Ми (на рівні Уряду) усунули обмеження, які заважали отримати допомогу. При органах соцзахисту створені окремі комісії, які мають враховувати окремі обставини кожної сім’ї, яка потребуватиме субсидії. Просив би, аби комісії приймали людей, і якщо є реальні життєві обставини, ставати на позиції громадян. Дуже чітко треба дати всім зрозуміти, що інакше і бути не може», – додав премєр, звертаючись до Реви.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

ЧИТАЙТЕ: В Україні вводять моніторинг якості в сфері теплопостачання

Читайте також: