fbpx
Економіка Популярне

Рева розповів про основні принципи програми житлових субсидій

Голова Міністерства соціальної політики України Андрій Рева розповів про основні принципи програми житлових субсидій у контексті зміни ціни на природний газ для опалення. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Людина не може прожити без житлово-комунальних послуг, оскільки не можна вижити взимку в приміщенні, яке не опалюється. І, коли у людини відсутні можливості придбати тепло за встановленою виробником ціною, обов’язок держави їй допомогти, а ця допомога називається – субсидією», – зазначив він.

Читайте також:  За перекриттям траси Київ – Чоп на Закарпатті стоїть московський патріархат?

ЧИТАЙТЕ: Порошенко доручив розширити програму субсидій

За його словами, отримувачі субсидій не відчують коливань ціни на газ, оскільки їхня частка оплати залишиться незмінною.

«Субсидія залежить від двох факторів – від розміру тарифу та від доходів громадян. Якщо доходи громадян не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, яку людина сплачує за опалення, не змінюється, а зростання тарифу компенсується збільшенням субсидії. Тобто сума, яку сплачує держава за людину, зростає по мірі зростання тарифів, а для людини залишається без змін», – додав міністр.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ: Гройсман пообіцяв не піднімати ціну на газ у цьому році

Читайте також: