fbpx
Україна

Порошенко підписав указ про відзначення Дня Гідності та Свободи

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи». Про це повідомляє його прес-служба.

«Указ видано з метою належного відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, у зв’язку з п’ятою річницею початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Зазначається, що Кабмін повинен створити Організаційний комітет із підготовки та відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, затвердити і забезпечити виконання відповідного плану заходів.

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом президента Віктора Януковича.

Читайте також: