fbpx
Політика

Уряд України представив звіт за 9 місяців роботи

Кабінет Міністрів України продовжує традицію щоквартального звітування про роботу, і черговий звіт – за 9 місяців – це не перелік самих лише успіхів, а реальний огляд ситуації в країні, оцінка того, що зроблено, і визначення завдань на найближчі періоди. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

«Ми звітуємо кожен квартал. І це не бравада про успіхи, а звіт про те, що зроблено, які стоять завдання та виклики, – сказав Володимир Гройсман. – Ми маємо бути відкритими та прозорими».

Глава Уряду наголосив, що статистичні показники доводять – економіка Україна стабільна, динаміка її розвитку позитивна. Суттєві зміни проходять у більшості сфер, у тому числі в фіскальній. «Після впровадження заходів боротьби з контрабандою надходження з митниці зросли з 1,33 млрд на день до 1,75 млрд на день. Плюс близько 400 млн надходить тепер щодня», – сказав Володимир Гройсман.

Управління державною власністю, за словами Глави Уряду, так само динамічно змінюється. Формуються професійні наглядові ради на найбільших державних компаніях, запроваджуються нові принципи менеджменту. «Ми запровадили систему електронних торгів для малої приватизації. Вже провели 203 успішні аукціони з підвищенням ціни в середньому вдвічі. До того ж це означає, що на 203 об’єктах будуть нові господарі, будуть створені нові робочі місця, – сказав Володимир Гройсман. – Ми виконали план по надходженнях від оренди. І зараз бачимо у цій сфері серйозний потенціал».

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Окремо Глава Уряду зупинився на сегменті зайнятості та ситуації щодо детінізації зарплат – в контексті, передусім, урядової ініціативи перевірки дотримання закону при оформленні найманих працівників. Так, завдяки перевіркам додатково укладені понад 47 тис. договорів між роботодавцями та працівниками.

Програми підтримки агропідприємств, за оцінкою Прем’єр-міністра, також спрацювали. «Ми будемо продовжувати фінансування цього напрямку, – запевнив Володимир Гройсман. – Єдине, бачимо окремі бюрократичні бар’єри, передусім у сегменті підтримки фермерів. Тож маємо спільно – фермери, Уряд – здолати цей виклик».

Енергозабезпечення – в центрі постійної уваги Уряду. Володимир Гройсман запевнив, що Україна забезпечена паливом на поточний опалювальний сезон. І, що найголовніше, ціна на газ в найближчі місяці – до кінця опалювального сезону – підвищуватися не буде. А програма субсидій захистить всіх, кому потрібна буде адресна допомога.

Суттєвими є результати реформи системи охорони здоров’я. Так, вже 20 млн українців підписали декларації з лікарями, а 623 медзаклади мають прямі договори з Національною службою здоров’я. Лікарі, які працюють у цих закладах, отримують зарплати за новим принципом «гроші ходять за пацієнтом». «Ми також займаємося питанням розширення програми «Доступні ліки» – з огляду, в тому числі, на доставку ліків. Маємо забезпечити всіх (кому потрібні ліки за цією програмою)», – зазначив Володимир Гройсман.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Обороноздатність фінансується ритмічно – відповідно до планів. «Ми вже профінансували 118 млрд грн. Вироблено понад 2 тис. одиниць озброєння. Всі програми формуються і фінансуються відповідно до розписів, – сказав Володимир Гройсман. – Окремо хочу сказати про соціальний захист військовослужбовців. Розподілено 667 квартир, виділено 19,8 тис. ділянок учасникам АТО».

Глава Уряду зазначив, що завершується жовтень, і завдання – якісно завершити 2018 рік і увійти спокійно у 2019 рік. І тут важливо ухвалити реалістичний і правдивий Державний бюджет. «Маю надію, до 1 грудня Україна отримає збалансований реалістичний Державний бюджет. Це б означало, що ми прогнозовано і якісно будемо дивитися в 2019 рік», – додав Володимир Гройсман.

Читайте також: