fbpx
Економіка

Кабмін ухвалив план розвитку газовидобувної галузі України до 2020

Уряд ухвалив оновлений План заходів щодо реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України до 2020 року. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України 24 жовтня 2018 року.

Оновлений План заходів покликаний посилити прозорість газовидобувного сектору і покращити якість його регулювання. Передбачається перейти на електронний формат обміну інформацією між видобувними компаніями та органами влади, створити портал з доступом до інформації про українські ресурси.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Очікується також розробка нової версії Кодексу про надра, який кодифікує і впорядкує правила діяльності у видобувній галузі.

За словами Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, Україна крок за кроком покращує умови для інвестицій у газовидобувний сектор. Парламент прийняв закони, які впроваджують стимулюючу ренту та гарантують її п’ятирічну недоторканність, спрямовують частину коштів на розвиток громад у видобувних регіонах, полегшують дозвільні процедури. У червні 2018 р. уряди України і Канади підписали лист про наміри щодо запровадження кращих практик управління видобувною галуззю.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

«Уже незабаром очікується перехід на електронні аукціони для видачі ліцензій на розробку нафтогазових надр, а також спрощення доступу до геологічної інформації. Все це наближає Україну до її цілі – стати енергетично незалежною та ресурсно самодостатньою», – резюмує Володимир Кістіон.

 

Читайте також: