fbpx
Політика

Гройсман розповів про стратегію Уряду

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що стратегія Уряду полягає в тому, аби прискорювати набуте економічне зростання і зменшувати боргове навантаження – як по тілу боргу, так і по відсотках.

«Ми закладаємо (суми обслуговування боргу) в бюджет. Але цього недостатньо. Третину бюджету (наступного року) – 417 млрд грн – ми маємо повернути кредиторам. Чи можемо самостійно це зробити? Ні. Що потрібно? Вихід на міжнародні ринки, там перекредитувалися, віддали частину і зменшили навантаження, в тому числі по відсотках. Тоді ми вибудовуємо 10-річну стратегію зростання економіки і виплати боргу. Моя стратегія в тому – аби віддати борги, аби вони нас не стримували», – цитує його слова прес-служба Уряду.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Гройсман додав, що один з інструментів досягнення цілі виходу на ринок і запровадження ефективної боргової політики – це співпраця з Міжнародним валютним фондом. За його словами, . альтернатива цьому шляху – дефолт і банкрутство країни із стрімким знеціненням доходів громадян та інфляцією.

«І коли сьогодні хтось говорить, що треба відмовитися (від співпраці і уникнути дефолту ), я питаю: а можна детально (розповісти, як саме це зробити)?», – підкреслив прем’єр.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

ЧИТАЙТЕ:  ВР України прийняла в першому читанні проект Держбюджету-2019

Читайте також: