fbpx
Політика

Климпуш-Цинцадзе розповіла про поглиблення політичного діалогу між Австралією та Україною

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи з робочим візитом в Австралії, зустрілася з колишнім Міністром закордонних справ Австралії Джулі Бішоп. Сторони обговорили низку питань двостороннього та багатостороннього діалогу Україна-Австралія. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що Україна зацікавлена у розвитку співпраці щодо важливих питань двостороннього та міжнародного характеру. «Як ви вже згадували раніше, однодумці, що об’єднані спільними цінностями, вірою в силу й непорушність міжнародного права, повинні триматися разом. Україна зацікавлена у поглибленні політичного діалогу між нашими державами. Це, насамперед, сприятиме формуванню міжнародної коаліції однодумців, тих, хто підтримує нас у Європі та у всьому світі», – підкреслила Іванна  Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Джулі Бішоп своєю чергою наголосила, що Австралія буде продовжувати політику підтримки територіальної цілісності і суверенітету України, а також зробить все можливе, щоб притягнути до відповідальності винних за збиття літака рейсу МН-17.

«Враховуючи вашу особисту безкомпромісність щодо трагедії MH-17, хочу запевнити, що Україна докладатиме максимальних зусиль задля цього. Переконана, що вже найближчим часом ми побачимо результати та висновки об‘єктивного міжнародного розслідування», –  зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Окрім того, Віце-прем’єр-міністр розповіла, що цьогоріч 24 листопада в Києві відбудеться Міжнародний форум до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років «Україна пам’ятає, світ визнає». «Ми запрошуємо світових лідерів, представників урядів, політиків, громадських активістів, а також видатних вчених та дослідників Голодомору з багатьох країн світу для участі у цих заходах», – зазначила Іванна  Климпуш-Цинцадзе. «Сподіваюсь, що австралійські політики та парламентарі, які підтримують визнання Голодомору, зможуть приєднатися до участі у Міжнародному форумі», – підкреслила вона.

 

Читайте також: