fbpx
Економіка

Україна модернізує найбільше підземне сховище газу

«Укртрансгаз» прийняв рішення здійснити модернізацію найбільшого в Україні підземного сховища газу. Про це повідомляє Департамент корпоративних комунікацій компанії.

«”Укртрансгаз ” оголосив в системі електронних торгів Prozorro тендер з очікуваною вартістю в 998 млн грн на реконструкцію компресорного цеху № 4 дотискувальної компресорної станції “Більче-Волиця”. Передбачається, що підрядник виконає проектно-вишукувальні, будівельні й ремонтні роботи до 31 грудня 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Реконструкція передбачає заміну штатних газотурбінних двигунів НК-12СТ на нові газотурбінні двигуни з технічними характеристиками, що відповідають сучасним вимогам надійності, енергоефективності, екологічності та пройшли заводські приймальні випробування.

«Більче-Волиця» є другим за розмірами в Європі та найбільшим в Україні підземним сховищем газу. Воно має об’єм 17 млрд м3 і приймає участь у наданні послуг зберігання газу, в тому числі в режимі митного складу, для іноземних та українських замовників. Також це ПСГ може виконувати роль буферу для компенсування добового коливання обсягів газу в ГТС України у разі виникнення позаштатних ситуацій та різкої зміни споживання як українськими так і європейськими споживачами.

Читайте також: