fbpx
Події Популярне

Прах Бандери необхідно перепоховати, – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував перепоховати прах глави ОУН Степана Бандери. Про це повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю, що нам це потрібно і з точки зору поваги до наших героїв, і з точки зору того, що це буде виховувати почуття і розуміння власної історії. Для цього необхідні відповідні рішення, але я не бачу ніяких проблем, щоб влаштувати Пантеон», – заявив він.

Читайте також:  Ку-клукс-клан. Історія найбільшої расистської організації США

Клімкін впевнений, що те, що сталося, пов’язане з наданням Україні автокефалії.

«Це не було чимось випадковим. Безумовно, це було підлаштовано до часу отримання Україною автокефалії. Безумовно, це свідома спроба провокації перед подіями столітньої давності», – додав міністр.

Днями в Мюнхені (Німеччина) прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили Бандери, а також вивісив банер з написом «тут похований український нацист Степан Бандера».

Читайте також:  За перекриттям траси Київ – Чоп на Закарпатті стоїть московський патріархат?

«Російська імперія воювала з Україною і, відповідно, з УПА, потім убила С.Бандеру, а тепер сплюндровує його могилу руками пригодованих провокаторів-пропагандистів. Дух боротьби досі не дає їм спокою, бо надихає нас іти вперед! А правову оцінку дасть неупереджена прокуратура», – прокоментував подію Клімкін.

Читайте також: