fbpx
Економіка

Кубів прозвітував про стан української економіки

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів розповів про стан економіки та результати економічних реформ в країні. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Вони [інвестори та підприємці] стали більше вкладати в український бізнес. Капітальні інвестиції в І півріччі 2018 року зросли на 26,6% проти І півріччя 2017 року. Майже половина з 207 млрд грн була інвестована в нове обладнання, машини та інвентар», – зазначив він.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Кубів підкреслив що, макростабілізація економіки дає бізнесу та інвесторам впевненість у завтрашньому дні, а орієнтованість Уряду на реформування економіки – позитивні сигнали як іноземним інвесторам, так і українським бізнесменам.

Також розповів про зменшення рівню тіньової економіки, який значиться на позначці 32% від обсягу ВВП.

«Це великий прогрес порівняно з піком тінізації економіки, який припав на 2014 рік. З того часу і до сьогодні тіньова економіка скоротилася на 11 відсоткових пунктів. Це результат дії великої кількості чинників: скорочення ЄСВ, підняття мінімальної заробітної плати, реформування сфери державних фінансів, дерегуляції та багато чого іншого», – додав міністр.

Читайте також: