fbpx
Україна

Кабмін України планує знизити смертність та травмування на дорогах на 30%

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін в рамках реалізації політики безпеки дорожнього руху ставить завдання досягти 30% зниження аварійності, травмування та смертності на автошляхах, а також окремо опрацювати  програми додаткового захисту дітей. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Ми будуємо нові дороги, роботи багато. Але про питання безпеки не можна забувати. Маємо жахливі цифри травмованих та загиблих. В рамках дорожнього фонду (цього року) ми виділили понад 2 млрд грн на проведення заходів з підтримки безпеки руху», – зазначив він.

Читайте також:  Всі релігійні громади Закарпаття відсвяткували День Карпатської України, крім УПЦ мп

Прем’єр додав, що безпека руху – це комплексна робота.

«Я не ставлю за мету карати людей. Але ми повинні розуміти і те, що ДТП – це,  окрім іншого, перевищення швидкості і нехтування правилами дорожнього руху. Має бути системний контроль і відповідальність водія. Завжди говорю: правила дорожнього руху написані кров’ю, і саме від наших рішень залежить те, наскільки безпечними будуть наші дороги. Ставлю завдання – досягти 30-відсоткового зниження аварій, травм і смертності. Це більше тисячі врятованих життів», – підкреслив Гройсман.

Читайте також:  Черговий московський поп отримав підозру

 ЧИТАЙТЕ: В Україні запровадять сучасні засоби фіксації порушень правил дорожнього руху

Читайте також: