fbpx
Економіка

Міністерство соціальної політики України спробує повернути українських мігрантів

Міністерство соціальної політики ставить перед собою завдання створення умов для повернення українських мігрантів. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

Перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська зазначила, що повернення в Україну кваліфікованих працівників є одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду, яка полягає у створенні відповідних соціально-економічних умов, що усунуть основні причини для майбутньої міграції та мотивуватимуть тих, хто вже виїхав, повертатися.

«Уряд ставить за мету повернути громадян для того, щоб вони могли реалізувати себе в Україні. Основна причина міграції полягає у різниці рівня зарплат, саме це мотивує громадян виїжджати працювати за кордон. Тому Уряд проводить активну роботу в цьому напрямку, приймаючи важливі рішення щодо стрімкого підвищення заробітних плат, у тому числі рівня мінімальної зарплати. Але й українські роботодавці, які вже зіткнулися з нестачею кваліфікованих працівників на ринку праці, зробили правильні висновки та збільшують видатки на підвищення зарплат своїм працівникам. Назву буквально декілька цифр: якщо у минулому році ВВП зріс на 2,5 відсотка, то заробітна плата зросла на 37 відсотків, якщо у цьому році ми очікуємо економічне зростання на рівні 3-4 відсотків ВВП, то зростання рівня зарплат прогнозується близько 25 відсотків. Разом із цим стратегічним завданням щодо повернення українських мігрантів ми ставимо за мету співробітництво з урядами країн, у які виїжджають у пошуках роботи українці, для забезпечення їхнього соціального та правового захисту», – сказала вона.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

З цією метою Україна вивчає досвід європейських країн, які розробляють програми з повернення мігрантів, які довго проживали за кордоном.

 ЧИТАЙТЕ:  Рева розповів, як зупинити трудову міграцію українців

Раніше глава Ради НБУ Богдан Данилишин розповів, що трудова міграція може принести певні вигоди як самим мігрантам та їхнім сім’ям, так і країні.

Читайте також: