fbpx
Політика

Порошенко наголосив на важливості миротворчої місії ООН на Донбасі

Розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН з єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу. Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає його прес-служба.

«Очевидно, що у 21 столітті світ не став безпечнішим місцем. Ми продовжуємо бути свідками війн та агресії, навіть на Європейському континенті. Поки ми тут дискутуємо, зовнішня військова агресія проти України триває, грубо порушуючи Статут ООН та резолюції Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки Організації», – зазначив він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Порошенко подякував Німеччині, Франції та США за мобілізацію міжнародної підтримки цієї ініціативи. Він додав, що Росія виступає проти миротворців на Донбасі.

«Причиною цього, серед іншого, є те, що Кремль боїться. Він боїться, що миротворці побачать російських військових та військову техніку на всій окупованій території. Вони також бояться втратити контроль над українсько-російською ділянкою кордону, який Кремль утримує для забезпечення постійної інфільтрації своїх військ на Донбас», – сказав президент.

Читайте також: