fbpx
Економіка

Зубко розповів, якою буде частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни у 2019 році

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зазначив, що у 2019 році частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни має становити 51%. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Завдяки бюджетній децентралізації власні доходи місцевих бюджетів усіх рівнів зросли в 3,4 раза – із 68,6 млрд грн у 2014 році до 231 млрд грн у 2018 році. Відповідно до поданого у Парламент проекту бюджету-2019 доходи місцевих бюджетів у наступному році зростуть до 291,1 млрд гривень. Також ми зберегли всі напрямки державної підтримки розвитку громад та регіонального розвитку. І з їх урахуванням весь консолідований фінансовий ресурс місцевих бюджетів прогнозовано складе близько 652 млрд грн», – заявив міністр.

За його словами, суттєвими новаціями місцевих бюджетів на наступний рік стануть надходження ПДФО (податку на доходи фізичних осіб) від доходів за здавання фізичними особами в оренду земельних ділянок або паїв податковим агентом; зарахування 5% рентної плати за видобування корисних копалин загальнодержавного значення; збереження зарахування 13,44% акцизного податку з пального до місцевих бюджетів тощо.

Читайте також: