fbpx
Економіка Україна

З початку року з боржників було стягнуто 3 млрд гривень аліментів

З початку 2018 року на користь дітей стягнуто 3 млрд грн аліментів. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає прес-служба Уряду.

«Другий пакет законів, який вступив в силу 28 серпня і спрямований на захист прав дітей, дає виконавцям ще більше інструментів для впливу на недобросовісних батьків. Зокрема, це накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Цей та інші інструменти є дуже дієвими, про що говорять показники стягнутих аліментів», – зазначив він.

Читайте також:  Черговий московський поп отримав підозру

Зазначається, що новим законодавством скорочено термін заборгованості по аліментах для винесення виконавцями постанов про обмеження боржників у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Раніше під цю санкцію підпадали боржники, в яких сукупний розмір заборгованості перевищував 6 місяців, а зараз цей термін складає 4 місяці.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Більше того, якщо йдеться про заборгованість по аліментах перед дитиною з інвалідністю чи важко хворою дитиною, то такі постанови виносяться виконавцями за заборгованість понад 3 місяці. Станом на сьогодні державними виконавцями винесено 144 постанови про обмеження кожного виду за борги перед їхніми важко хворими дітьми», – додав міністр.

Читайте також: