fbpx
Україна

Закон «Про енергетичну ефективність» в Україні мають прийняти найближчим часом, – Зубко

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що прийняття закону «Про енергетичну ефективність» очікується вже найближчим часом. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

«Дія закону буде направлена на зменшення енергоспоживання бізнесом на випуск продукції, що призведе до зниження її собівартості. А це питання конкурентоздатності української продукції як в ЄС, так і інших країнах. Друге – це зменшення енергоспоживання у сферах транспорту та енергетиці», – зазначив він.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

За словами Зубка, держава сьогодні стимулює роботу, як по використанню відновлювальних джерел енергії, так і зменшенню витрат.

«Україна сьогодні має амбіційні зобов’язання щодо зменшення викидів вуглецю і збільшення частки використання відновлювальних джерел енергії. Вже сьогодні ми збільшуємо частку сонячної енергетики та ведемо роботу на підтримку когенерації відновлювальних джерел енергії. Це стимулює до залучення інвестицій і переходу на альтернативні види палива», – додав міністр.

Читайте також: