fbpx
Економіка Україна

Кістіон назвав завдання «Укрзалізниці» до 2020 року

До 2020 року «Укрзалізниця» має довести рівень електрифікації своїх станцій до рівня розвинених європейських країн, таких як Австрія, Франція, Німеччина. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, передає прес-служба Уряду.

«Вже зараз ми випереджаємо Польщу і Румунію. А через два роки маємо збільшити електрифікацію залізничних дільниць до 54%. Це стане потужним поштовхом до зростання вантажообігу на міжнародних транзитних коридорах у сполученні Європа–Азія», – йдеться в повідолменні.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Кістіон зазначив, що електрифікація однієї з найважливіших залізничних станцій України Потоки-Золотнишине, через яку проходить експортний вантажопотік залізорудної сировини, за обсягами видобування якої наша країна шоста в світі, один із глобальних інфраструктурних проектів 2018 року.

«Укрзалізниця одне з найбільших та найпотужніших підприємств по протяжності електричних мереж та тягових підстанцій. Після реформи ринку електричної енергії, яку наразі проводить Україна, в Укрзалізниці з’являться додаткові інвестиції для електрифікації нових ділянок. Це дасть змогу в перспективі значно знизити собівартість вантажоперевезень в нашій державі», – додав він.

Читайте також: